Sfântul Cuvios Dimitrie

Sfântul Cuvios Dimitrie a fost păstor de oi, apoi a trăit mulți ani, retras intr-o peșteră. Ducea o viață sfântă și smerită, în post aspru și rugăciuni neîncetate. El a știut dinainte ziua în care Dumnezeu i-a rânduit să plece din această viață. Atunci s-a așezat între două lespede de piatră, și a plecat la Domnul. După o ploaie mai puternică, trupul lui sfânt a fost luat de apa râului Lom, din Bulgaria.

Sfintele lui Moaște au fost descoperite, după mai mulți ani, printr-o minune:

Unei fetițe grav bolnavă, i s-a arătat Sfântul, în vis și i-a spus că se va vindeca, dacă va scoate din apă moaștele lui, și se va atinge de ele. Așa a fost, și nu doar acea fetiță s-a vindecat, ci și mulți bolnavi care s-au atins de ele cu credință.

Moaștele au fost găsite în locul arătat de fetiță. Oamenii adunați acolo au văzut în apa Lomului o lumină strălucitoare. Așa au fost descoperite moaștele Sfântului Dimitrie, nestricate, învăluite de o lumină dumnezeiască.

De 250 de ani, moaștele Sfântului Dimitrie se află în București. El este ocrotitorul Bucureștilor. Sfântul Dimitrie  ajută și ocrotește pe toți care se roagă lui. El a făcut și face multe minuni. O parte din aceste minuni sunt mărturisite și în scris, de către diferite persoane. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Hristos

Fecioara Maria